Innleggssåler for barn Innleggssåler for barn

Det bør merkes at alle små barn har flate føtter, dette er helt normalt. Ved 4 til 5 års alder vil dere merke at fotbuen begynner å utvikles, ved 7 til 8 års alder bør en normal fotbue synes.

Men hos mange barn forblir foten flat eller beholder en lav fotbue. Fotbuehøyden er ikke det største problemet hos barn. Det viktigste spørsmålet er om ditt barn har en overdreven pronasjon eller overpronasjon, d.v.s. rulling innover av anklene assosiert med en lav eller flat fotbue.

Overpronasjon er lett å diagnostisere. Om du drar en tenkt linje fra spissen på ankelbenet nedover mot bakken, og den linjen ender utenfor foten så overpronerer ditt barn og føttene trenger korrigering (se bilde til høyre). Overpronasjon kan føre til at barnet utvikler et unormalt gangmønster. I unge år opplever kanskje ikke disse barna noen spesielle fotproblemer, men senere kan de utvikle problemer som hælsmerter hos barn (Severs sykdom), knesmerter hos barn (Schlatters sykdom), generell fotsmerte, ankelsmerte og/eller verkende ben. Voksesmerter (som alle barn opplever) er ofte mye verre hos barn med overpronerte føtter enn hos barn med “normale” føtter.

Schlatterkne er smerter rundt fremre del av kneet. Den oppstår ofte hos barn i 10 til 15-års alder når senen som går fra patellaen (kneskålen) til tuberositas tibiae (kulen på fremsiden av skinnbeinet rett under kneet) drar for mye. Dette gjør at vekstflaten som sitter ved tuberositas tibiae blir irritert og betent, noe som fører til smerter og ubehag. Overpronasjon får kneet til å falle innover og øker dermed belastningen på knesenen og på tuberositas tibiae.

Severs sykdom er et lignende problem som Schlatters sykdom siden den også innebærer et overdrevet drag på en vekstflate. Dette problemet oppstår når hælsenen drar for mye på sitt festepunkt på baksiden av hælen, noe som forårsaker en betennelse av epifysflaten (vekstflaten). Overpronasjon bidrar til dette vanlige problemet og innleggssåler kan hjelpe til med å lindre begge plagene.  

FootActive Kids

FootActive Kids ortopediske såler er innleggssåler av medisinsk kvalitet utviklet av australske fotspesialister for å gi en biomekanisk støtte og for å gjenopprette ditt barns naturlige gangmønster. Ved å korrigere barnets føtter tidlig, kan føttene utvikles mer naturlig og mange biomekaniske plager kan forhindres eller dempes. FootActive Kids innleggssåler er trygge å bruke, men om ditt barn lider av en misdannelse i foten eller en spesiell sykdom, anbefaler vi at dere konsulterer en allmennlege eller spesialist før dere bruker FootActive Kids.