Årsaker til knesmerter

Knesmerter kan forårsakes av sportsskader eller traumer (f.eks. en ulykke). I de fleste tilfeller er smerten forårsaket av slitasje, en følge av den normale degenerative aldringen og år av anstrengende aktiviteter, som fotball, løping, sykling eller jobb (f.eks. på byggeplasser), som alle påvirker knærne og sliter ned knebrusket.  

Fotens biomekanikk

Forutenom sport, jobb, alder, skader, traumer eller feilaktig gange, kan fotens biomekanikk spille en viktig rolle i Patello-femorale-syndrom. De fleste fysioterapeuter og fotspesialister er enige om at vår måte å gå på og stillingen på føttene og vristene våre har stor innvirkning på ben, knær, hofter og nedre del av ryggen. Over halvparten av befolkningen har en tilstand som kalles «overpronasjon«. Det innebærer innoverrulling i foten og vristene, og kollaps av rammene under spaserturer og løping.

Overpronasjon påvirker ikke bare føttene, det forårsaker også at underbenet roterer innover. Kneet danner bindeleddet mellom de øvre og nedre bena og er en hengsel som har som intensjon å bøye seg og strekke seg i underbenet. Til forskjell fra våre ankler og hofteledd, er ikke knærne konstruert for å rotere. Men når foten ruller innover på grunn av overpronasjon, må det nedre benet rotere, det blir en unormal belastning på kneleddene som resulterer i dårlig knefunksjon. Dette vil uunngåelig føre til overdreven slitasje på knebrusk, noe som forårsaker langvarige skader og kronisk smerte.  

FootActives innleggssåler

Innleggssåler er en billig måte å håndtere overpronasjon på og kan være til stor hjelp ved behandling av knesmerter, forutsatt at de brukes i kombinasjon med andre typer terapi, spesielle styrkeøvelser og fysioterapi.

Ved å rette opp balansen i føtter og vrister, vil FootActives innleggssåler kraftig minske innoverrotasjon av benet som er en stor årsak til kneleddsproblemer.

De fleste (profesjonelle) idrettsmenn bruker innleggssåler i sine sko for å sikre korrekt stilling i føtter, ben og knær. FootActives innleggssåler bidrar til å rette opp funksjonen i kneleddene ved å korrigere overpronasjon, og eliminerer da en av årsakene til Patello-femoral-smerter. Hvis føttene pronerer overdrevet er det en god sjanse for at FootActives innleggssåler vil gi deg en viss grad av smertelindring.