Korsryggsmerter og føttene – Hva forårsaker korsryggsmerter?

Den viktigste årsaken til korsryggplager er dårlig kroppsholdning. Når du sitter ved en datamaskin, skrivebord på jobben eller hjemme, eller ser på TV har de fleste en tendens til å synke sammen, og overbelaste musklene i skuldre, øvre og nedre del av ryggen.

Dårlig holdning kan også oppstå når vi er på føttene i for mange timer. Når vi blir eldre, vil vår kroppsholdning gradvis forverres og de fleste av oss er ikke engang klar over dette!

Det veldig få mennesker innser er at dårlig holdning vanligvis begynner med føttene! Mer enn halvparten av befolkningen lider av en tilstand som kalles «overpronasjon», der føtter og vrister ruller overdrevet innover, og som i sin tur setter hele kroppen ut av balanse.

Overpronasjon gjør at bena roterer innover, mens bekkenet tipper fremover. Dette resulterer i forsterket krumning i ryggraden og nådeløse spenninger i musklene nederst på ryggen. Personer som lider av korsryggsmerter, spesielt etter lange perioder av å stå eller gå, må ta hensyn til årsaken som avleder fra deres føtter.  

Ortopediske innleggssåler mot korsryggplager

Ortopediske innleggssåler korrigerer og forminsker overdreven pronasjon og tilbakestiller vår naturlige gange. En ny studie i USA identifiserte at egenskaper hos en persons gange kan bidra till kronisk korsryggsmerte. 68 % av deltakerne i studien, som alle lider av korsryggsmerter, opplevde en forbedring av korsryggsmertens symtomer etter å ha brukt ortopediske innleggssåler.

FootActives innleggssåler forhindrer overpronasjon og reduserer dermed vridning av underbena og påfølgende tipping i bekkenet. Den forbedrede kroppsholdningen vil i sin tur hjelpe til med å lindre spenninger i de nedre ryggmusklene.