Hva er Mortons syndrom?

Symtomer og årsaker

Mortons syndrom forårsakes på grunn av kompresjon av det 3. og 4. metatarsalben, som så presser på en viktig nerve i foten. Mortons syndrom ligner metatarsalgia, men ofte har man også symptomer som nummenhet og prikking i tærne.

Mortons syndrom er helt enkelt en fortykkelse eller hevelse i vevet som omgir nerven som fører til tærne

Høyhælte sko er ikke den eneste årsaken til denne smertetilstanden i foten. Noen andre fotsykdommer, som liktorner, plattfothet eller hammertå, kan også øke trykket på foten og forårsake Mortons syndrom. Noen mennesker rammes av konsekvensene med å ha gått i høyhælte sko i altfor mange år!

Behandling og lindring

FootActive innleggssåler vil bidra til å minske de smertefulle symtomenene når du har på motesko og høyhælte sko, smerten og trykket på forfoten vil minskes. FootActive Catwalk er akkurat det innlegget du trenger i dette tilfellet. Disse ortopediske innleggene støtter forfoten og hjelper til med å forhindre metatarsalbena fra å synke. I sin tur bidrar dette til å minske press på nervene og derav prikking og smerter i forbindelse med Mortons syndrom.

Mortons syndrom kan også oppstå når man har på vanlige, flate sko. FootActive Comfort er løsningen for de rammede. Disse ortopediske innleggene for flate sko, støvler eller sportssko, med innebygd forfotsstøtte, vil hjelpe til med å løfte benstrukturen i forfoten, noe som minsker trykket og friksjonen på metatarsalbena, leddbånd og nerver.

I tillegg til å ha på ortopediske såler for å forhindre Achilles tendinit eller tendinopati, anbefales det på det sterkeste å forsiktig strekke hælsener og muskler før du deltar i en fysisk aktivitet som løping eller annen sportsaktivitet. Utfør strekkøvelsene langsomt og forsiktig, strekk til det punktet der du kjenner et merkbart drag, men ikke smerter.