FAQ

Hva er FootActive® ortopediske innleggssåler?

FootActive ortopediske innleggssåler er en funksjonell fotortose designet for å sette foten tilbake til sin opprinnelige posisjon. Innleggssåler er designet for å forbedre funksjonen til foten gjennom riktig justering. FootActive ortopediske innleggssåler hjelper til med å opprettholde fotbuens kontur, samtidig er de fleksible nok for å ikke irritere foten. FootActive innleggssåler brukes for å behandle en rekke tilstander relatert til foten.

Hva er FootActive ortopediske innleggssåler laget av? Er de harde eller myke?

FootActive innleggssåler er ganske faste, men ikke ”steinharde”. De er laget av et materiale som er av medium densitet kalt E.V.A. (etyl vinyl acetat). Fordelen med E.V.A. er at det er støttende samtidig som det har en viss fleksibilitet. Når du trykker ned foten forekommer et visst ”søkk” i FootActive innleggssåler som gir en støtdempende effekt for føtter, ankler, knær, hofter og rygg. Dette gjør sålene mye mer behagelige og mer naturlige sammenlignet med harde, skreddersydde innleggssåler fra fotspesialister. Med tiden kommer E.V.A. å forme seg etter dine føtter via kroppsvarme og kroppsvekt, så jo lengre du bruker dem, jo bedre kommer de til å føles!

E.V.A. brukes ofte av sportskoforetak for å lage mellomsålen i joggesko, cross-trainers og tursko. FootActives produkter bruker også et fleksibelt dempende materiale kalt P.U. (polyuretan), samt gelepolstring. Våre beste overdeler er alle laget av mykt mikrofiber, designet for å absorbere fukt og gi utmerket gangkomfort.

Hva er forskjellen på FootActive og vanlige innleggssåler?

Det er en stor forskjell mellom vanlige innleggssåler og FootActive innleggssåler. Vanlige såler (eller fotsenger) er kun designet for å gi støtdemping og en dempende effekt. De føles kanskje behagelige, men de regulerer ingen biomekaniske problemer, d.v.s. at de ikke korrigerer overpronasjon. FootActives innleggssåler er på den andre siden en funksjonell enhet, designet for å korrigere overdreven pronasjon og gi brukeren et mer naturlig ganglag. Noen merker at innleggssåler kanskje har “støtte” for fotbuen, men i de fleste tilfeller er denne støtten for lav, for svak eller for myk for å egentlig ha noen som helst effekt eller nytte.

Hvem kan bruke FootActive ortopediske innleggssåler?

Hvem som enn lider av fotsmerter som Plantar Fasciit (hælsmerter og hælsporer), Metatarsalgia (smerter i fremre del av ”fotbladet»), Achilles Tendonitis (hælsenebetennelse) osv. FootActive hjelper også til med å lindre knesmerter og smerter i korsryggen. Mennesker som ikke lider av fotproblemer kan dra nytte av FootActive hvis de tilbringer store deler av dagen stående på grunn av jobb (f.eks. lærere, bygningsarbeidere, kokker og andre servicearbeidere).

Må jeg trimme mine FootActive innleggssåler for at de skal passe i skoene?

I de fleste tilfeller må du ikke trimme sålene. FootActives innleggssåler finnes i 5 størrelser (fra XS til XL) noe som dekker de fleste skostørrelse, i noen tilfeller kan de trenge trimming (med en vanlig saks) i tåenden og/eller utsiden av sålen for å få passformen perfekt til akkurat dine sko. Hvis det allerede finnes en avtagbar tøysåle eller innleggssåle i dine sko, ta gjerne bort den og bruk den som en mal å trimme dine FootActive innleggssåler etter. Dette kommer til å gi deg en perfekt passform!

Hvor lenge varer FootActives innleggssåler?

FootActives produkter er designet for å vare i ca 9-18 måneder, avhengig av hvor ofte de brukes, nivået av aktivitet, kroppsvekt osv. Etter det begynner sålene å miste sine egenskaper og effektivitet, siden de er laget av et mediumhardt materiale som heter E.V.A. For eksempel bør de som bruker FootActive på jobben og har innleggssåler 8 timer om dagen og går og står veldig mye, bytte dem ut minst en gang i året.

Mange av våre kunder eier mer enn et par FootActive, så de må ikke flytte dem fra sko til sko hver dag. Hvis man eier mer enn et par FootActive innebærer det at produktene kommer til å vare dobbelt så lenge!

Hvordan tar jeg vare på mine FootActive innleggssåler? Kan jag legge dem i vaskemaskinen eller tørketrommelen?

Du kan vaske dine FootActive-såler for hånd i varmt vann med såpe. Ikke ha dem i vaskemaskin eller tørketrommel!

Forårsaker FootActive innleggssåler smerter i fot eller fotbue? Tar det lang tid å venne seg til dem?

FootActive ® innleggssåler er veldig fleksible og bør ikke forårsake fotsmerter eller irritasjon. Men det finnes personer som ikke er vante med sterk fotbuestøtte og de trenger en viss tid for å venne seg til produktet. Dette er grunnen til at vi anbefaler å ”gå inn” sålen gjennom bare å ha den på 1 time de første dagene og sakte øke tiden du bruker den til den føles 100 % behagelig. For personer med følsomme føtter, tilbyr vi en myk såle – FootActive Sensi. Denne innleggssålen tar veldig kort tid å venne seg til og passer de flestes føtter!

Hva slags type sko passer FootActives innleggssåler i?

Det finnes en FootActive-modell for hver type sko. Fra joggesko til arbeidssko til motesko for kvinner, inkludert sandaler.

Vår mest populære modell er fullengdesålen FootActive Comfort, som passer i de fleste sko med snøring, sportssko og arbeidssko. ¾-modellen FootActive Casual passer i sko som tres på foten med veldig lav eller helt flat hæl. Smale sko med høy eller lav hæl, inkludert sandaler, kan brukes sammen med FootActive Catwalk innleggssåle.

En flat, vid sandal kan brukes sammen med FootActive Casual. Vi kan sende med en selvklebende tape for å “låse” sålen på plass i sandalen så den ikke rører på seg under gangen.

Hvordan kan FootActive ortopediske innleggssåler hjelpe både høye og lave fotbuer?

Biomekaniske fotsmerter forårsakes generelt sett av at man enten ruller for mye innover på foten (overpronasjon) eller at foten ruller for lite innover (supinasjon).

Overpronerere har en lav eller flat fotbue, supinatorer har ofta en høy og “stiv” fotbue.

Overpronasjon er veldig vanlig – det påvirker over halvparten av Sveriges befolkning – og det forårsaker overbelastning i muskler og ledd siden en innrullende fotposisjon er en veldig ineffektiv posisjon for våre føtter å jobbe i. På den andre siden er en viss mengde pronasjon nødvendig for å dempe støtene når man går.

Om man ikke har nok innoverrulling, fører det til en økt mengde kraft, og støtter opp gjennom fot, kne, hofte og korsrygg. FootActive innleggssåler hjelper til med å kontrollere overpronasjon gjennom sterk støtte for fotbuen og en dyp hælkopp. Samtidig dempes støtene fra gange gjennom den myke konstruksjon og ekstra hældemping. Dette gjør FootActive ortopediske innleggssåler perfekte for både høye og lave fotbuer. For supinatorer anbefales FootActive Sensi, Workmate og Sports.

Må jeg bruke FootActive i begge skoene selv om jeg bare har problemer med den ene foten?

De fleste mennesker opplever smerter i kun høyre eller venstre fot (spesielt hælsmerter), ikke i begge føttene. Hvis det er tilfellet, vær vennlig og merk at du kommer til å trenge innlegg i begge sko. Grunnen til dette er at om du bare har innlegget i en sko, vil det sette kroppen ut av balanse og hoftene kan havne i feil stilling, noe som kan føre til smerter i hofte og korsrygg. Bruk derfor produktene i begge skoene.

Hvordan vet jeg at FootActives innleggssåler vil fungere for meg?

Gjennom årene har FootActives innleggssåler hjulpet tusenvis av personer i Australia ved å befri dem fra vanlige fotproblemer som hælsmerter, smerter i fremre del av foten, smerter i Achillessenen osv. FootActive er et australsk foretak, men vi distribuerer våre produkter i andre land som Sverige, Tyskland, Nederland, Storbritannia, Danmark, Finland, Norge osv. I Storbritannia har FootActives produkter blitt godkjendte av NHS (National Health Service) og innleggssålene brukes på NHS-sykehus over hele Storbritannia.

Selv om vi ikke kan bedømme et individs situasjon eller spesifikke problem, er vi sikre på at vårt produkt vil være til hjelp for deg gjennom å redusere eller eliminere ditt problem og minske dine smerter.

Vi tilbyr deg å prøve FootActives ortopediske innleggssåler i 30 dager. Hvis de ikke lever opp til forventningene, kan du helt enkelt sende dem tillbake til oss for tilbakebetaling av din innkjøpskostnad.

Når bør jeg søke profesjonell hjelp for mitt fotproblem?

Den vanligste årsaken til fotproblemer er biomekaniske faktorer, på den andre siden kan fotsmerter noen ganger forårsakes av problemer med blodsirkulasjonen, virussykdommer og ondartet tilstand. Hvis dine problemer ikke reduseres gjennom bruk av FootActive etter 90 dagers, anbefaler vi at du kontakter din lokale fotspesialist eller allmennlege.